Пожар избухна на руския авионосен крайцер Адмирал Кузнецов“. Инцидентът е станал

...
Пожар избухна на руския авионосен крайцер Адмирал Кузнецов“. Инцидентът е станал
Коментари Харесай

Отново пламна единственият руски самолетоносач Адмирал Кузнецов

Пожар избухна на съветския авионосен крайцер „ Адмирал Кузнецов “. Инцидентът е станал на територията на корабостроителницата " Звездочка " в Мурманск, съобщава агенция ТАСС.

Според публицисти вследствие на пожара, зародил на борда на „ Адмирал Кузнецов “, няма жертви, 20 души са евакуирани. По-късно шефът на Обединената корабостроителна корпорация Алексей Рахманов посочи, че пожарът към този момент е сподавен и няма нанесени вреди на кораба.

" Нямаше пожар, имаше местен пожар, сподавен в 11:30 от личния състав и представители на противопожарните служби, които са на територията на завода. Системата за надзор на вредите работи бързо, няма вреди и ранени ", сподели Рахманов.

Припомняме, „ Адмирал Кузнецов “, който е единственият самолетоносач в Русия, влезе в ремонт през април 2018 г. Първоначалната дата за връщане на кораба в употреба беше 2020 г. На 12 декември 2019 година обаче избухна пожар в завода, където беше ситуиран самолетоносачът, вследствие на което имаше смъртни случаи. Спасителите работиха по гасенето на пожара едно денонощие. Щетите от пожара възлизат на 500 милиона рубли (184,2 милиона гривни). След случая беше оповестено, че ремонтът е отсрочен за 2022 година, само че още през ноември тази година стана известно, че самолетоносачът ще се върне във флота не по-рано от 2023 г.

Като част от ремонта корабът трябва да получи нова система за противоракетна защита " Панцир ", нови котли, помпи и системи за полет, както и силова установка.

През 2018 г. " Адмирал Кузнецов " беше разгласен за най-лошия самолетоносач в историята от списание The National Interest.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР